risusgenerofortuna -

stöd greenpece för jordens skull & wwf för en levande planet:

Hejda klimatförändringarna

Under mer än ett sekel har människor gjort sig beroende av fossila bränslen som olja, kol och gas för sina energibehov. Nu börjar vi på allvar se konsekvenserna - växthuseffekten har blivit vårt allvarligaste miljöproblem. Men än är det inte för sent att agera.

Rädda våra hav

Vårt viktigaste mål är att skapa ett världsomspännande nätverk av marina reservat till havs. Vi måste skydda känsliga områden och återställa den mångfald som en gång fanns i haven.

Skydda skogen

Illegalt och destruktivt skogsbruk är i dag ett av de största hoten mot världens skogar. Vi arbetar världen över för att stoppa skövlingen, förhindra handeln med illegalt timmer och för att se till så att ett globalt nätverk av skyddade områden upprättas.

Gynna ett hållbart, GMO-fritt jordbruk

Genetisk modifierade organismer, GMO, släpps ut i naturen utan att man känner till de fullständiga konsekvenserna för miljön. Under de drygt femton år som genmodifierade grödor har odlats har det medfört ett helt spektrum av nya risker och problem.

Eliminera giftiga kemikalier

De flesta miljögifter är naturfrämmande. Människan har själv skapat dem och vi har ingen aning om hur de påverkar miljön - enskilt eller i kombinationer. Idag finns omkring 70 000 konstgjorda ämnen i omlopp i samhället.

Avveckla kärnkraften

Det finns ingen säker kärnkraft. Även utan olyckor finns det dödliga kärnavfallet kvar i hundratusentals år. Det är sol, vind och vatten som ska ersätta kol, olja och gas - inte riskabel och miljöfarlig kärnkraft.

Nedrusta nu

Kalla kriget må vara över. Men det betyder inte att kärnvapnen har försvunnit från jordens yta - långt därifrån. Det finns nästan 36 000 kärnvapen i världen. Mer än en tredjedel av dem står redo att ögonblickligen avfyras, 24 timmar om dagen, sju dagar i veckan.

mer info :http://www.greenpeace.org/sweden/kampanjer

Vad har du på hjärtat?
Postat av: Nadja

svaren på fråge stunden är uppe. =) Allt bra? =)

2010-10-17 @ 19:14:04
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Theréz || several passions - one blog

Bra inlägg! Greenpeace och WWF gör så mycket bra, just nu har jag tyvärr inte råd att stödja dem :( men när jag får det ska jag självklart bli månadsgivare för Greenpeace.

2010-10-19 @ 23:04:56
URL: http://zereht.se


Visa respekt alla nedlåtande

och allmänt dumma kommentarer

samt reklam och spam tags omedelbart bort>


Förmedla ditt tilltalsnamn:
minnas mig?


E-mail: (Bara din och min hemlighet)


URL/Bloggadress:


Författa ditt tycke:



Trackback